Innovatie spreekt: Matthea de Jong

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Portretfoto van Matthea
©Ministerie IenW
Matthea de Jong, initiatiefnemer van Warming Up

Matthea de Jong is initiatiefnemer van Warming Up, een platform dat kunst en cultuur verbindt met het klimaatvraagstuk. Ze is tevens directeur van Tolhuistuin, cultuurpodium in Amsterdam-Noord: "Als iedereen in zijn eigen bubbeltje blijft hangen, dan zingt het rond maar gebeurt er niet zo veel. Voor de interactie en innovatie heb je plekken nodig om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Die moeten we koesteren."

Bekijk de hele video hier!