Minicollege: Lucas Ellerbroek over de zoektocht naar buitenaards leven

Zijn wij alleen in het heelal? Die vraag houdt ons al duizenden jaren bezig. Zo ook sterrenkundige Lucas Ellerbroek, die als klein jongetje al gefascineerd was door planeten. In zijn boek Planetenjagers beschrijft hij de geboorte van een nieuw vakgebied en de menselijke worstelingen die daarmee gepaard gaan. Hoe kan het dat zoeken naar buitenaards leven in zo’n korte tijd een serieus vakgebied is geworden? ‘Ik merk dat dit onderwerp zo’n enorme verwondering met zich meebrengt. Wat is er beter dan de sterrenhemel om jong talent te inspireren een technisch vakgebied in te gaan?’

Bekijk hier het minicollege van Lucas Ellerbroek.

Lucas Ellerbroek

Luister verder

Elke maand vat een expert op het gebied van innovatie zijn of haar laatste inzichten samen in een minicollege van twee minuten. Maar na afloop van de opname valt er altijd meer te vertellen. In Het Nagesprek gaan we daar met Lucas Ellerbroek verder op in: als we leven ontdekken, hoe zou dat er dan uitzien? Kunnen we straks een bezoek van aliens verwachten? En welke rol speelt Nederland eigenlijk in deze zoektocht?

Luister hier Het Nagesprek met Lucas Ellerbroek.