Schrijf je in voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs!

Ben je ondernemer en werk je aan innovatieve oplossingen die er echt toe doen? Wil je niet alleen bijdragen aan de groei van je bedrijf, maar ook aan een betere wereld door antwoorden te vinden op maatschappelijke vraagstukken? Doe dan mee aan de Rabo Duurzame Innovatieprijs!

Ieder jaar wordt de Rabo Duurzame Innovatieprijs uitgereikt aan ondernemers die vernieuwen op maatschappelijk, economisch, technisch en/of ecologisch gebied. Zo wil de Rabobank ondernemers stimuleren die een innovatief concept of product hebben ontwikkeld dat zich op de markt op kleine schaal al bewezen heeft.

Drie categorieën

De Rabo Duurzame Innovatieprijs wordt uitgereikt in drie categorieën: Food & Agri, Circulaire economie & Klimaat en Vitale gemeenschappen & Zorg. Innovaties die kans maken op de prijs richten zich bijvoorbeeld op voedselproductie die minder belastend is voor het milieu, werken eraan om de grondstoffenkringloop te sluiten of waarborgen zuinige en zinnige zorg.

De winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs krijgen niet alleen een geldbedrag van €20.000 om hun innovatie verder te ontwikkelen, maar ook een accountmanager met relevante sectorkennis, introductie bij interessante marktpartijen en advies over de benodigde financiering.

Winnaars

Vorig jaar sleepten Kipster, PeepPioneers en Somnox de prijs in de wacht. Kippenboerderij Kipster won in de categorie Food & Agri. Zij maken gebruik van regionale voedselresten en zorgt voor zo min mogelijk uitstoot uit de stal. Onlangs werd bekend dat de eierproducent met financiering van de Rabobank nu ook internationaal wil gaan uitbreiden. In de categorie Circulaire economie & Klimaat won PeelPioneers, een bedrijf dat citrusschillen verwerkt tot waardevolle grondstoffen. En op het gebied van Zorg won Somnox: een unieke slaaprobot die een goede nachtrust stimuleert en op den duur medicatie zal kunnen vervangen.

Meedoen

Ook kans maken op deze prijs? Inschrijven kan nog tot en met 31 mei op de website van de Rabobank.