Nieuwe sessies op de #IE2018 bekend!

Naast de meer dan 200 exposanten die u kunt ontmoeten, is er nog veel meer te doen op de Innovation Expo. Leer bij uitdagende sessies en informatieve workshops hoe u met uw startup het buitenland verovert. Denk na over ethische vragen die een rol spelen bij uw innovatie. Of ervaar hoe u als beleidsmaker het innovatieve karakter van een nieuw idee kunt herkennen. Op www.innovationexpo2018.nl worden voortdurend nieuwe sessies bekendgemaakt. We lichten een kleine greep uit het aanbod toe.

Meet & Match: Innovatie Attaché Netwerk

Loop binnen bij het Innovatie Attaché Netwerk of maak een afspraak via de IE2018 Netwerkapp. De Innovatie Attachés werken bij ambassades en consulaten in 17 landen om de Nederlandse concurrentiekracht op de lange termijn te versterken. Ga met ze in gesprek om meer te leren over technologie, wetenschap en economische kansen in en met het buitenland. Ze helpen u graag op weg!

Van Hollandse startup naar internationale speler

Wilt u met uw startup of scale-up het buitenland veroveren? In deze interactieve sessie helpt RVO startende ondernemers de grens over. Een startup-ondernemer met internationale ervaring deelt zijn belevenissen en geeft tips en trucs. Leer alles over wat RVO startups met internationale ambities te bieden heeft op het gebied van coaching, handelsmissies, beursinzendingen en fiscale of juridische ondersteuning.

Minigame Onderhandelen en innovatie in de Omgevingswet

Bent u beleidsmaker bij een gemeente, manager of inspecteur bij een Omgevingsdienst, bezig met duurzaamheid en circulaire economie? Dan is deze game iets voor u! Met de Omgevingswet krijgen decentrale overheden meer bevoegdheden. Wat te doen als iemand met een innovatief product aanklopt voor een vergunning? Hoe herken je het innovatieve karakter en welke criteria pas je toe? Welke belangen spelen een rol en welke ‘bureaucratische’ barrières komen innovatieve ondernemers op hun pad tegen? Ervaar het in dit simulatiespel!

Ethiek en innovatie? - Laten we bij het begin beginnen

Welk ethische vragen en dilemma’s spelen een rol bij de ontwikkeling van uw innovatie? Door deze in een vroeg stadium in kaart te brengen, verkleint u niet alleen de kans op mislukking of de noodzaak tot aanpassingen achteraf, maar kunt u ook nieuwe ideeën over de ontwikkeling van het product of de dienst opdoen.

4TU.Ethics laat zien hoe deze aanpak in de praktijk werkt, aan de hand van innovatieprojecten uit het NWO-programma Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maatschappelijke stakeholders en betrokken ethici zullen concrete ethische vragen en dilemma’s die in deze innovatietrajecten een rol spelen uitlichten en bediscussiëren met het publiek.

Dutch Coastline Challenge: (over)leven in de delta

Klimaatverandering beheerst het nieuws en de eerste effecten zijn al merkbaar. Nu zullen we in Nederland morgen nog geen natte voeten hebben, maar toch is het belangrijk onze kustlijn nog beter te organiseren. Hoe en wat kunnen we samen veranderen om in de toekomst te kunnen blijven wonen, werken en recreëren in onze delta? In de Dutch Coastline Challenge werken bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen in co-creatie samen aan oplossingen voor deze opgave. Laat u bij deze sessie inspireren door de laatste ontwikkelingen en resultaten van de Dutch Coastline Challenge. Deel uw expertise en ervaring, breng uw netwerk in en denk mee over volgende stappen!

The Blockchain Built Society

De Dutch Blokchain Coalition (DBC) is een publiek-privaat initiatief van het door het Ministerie van EZK ingestelde Team ICT. Het DBC wil de grootschalige uitrol van blokchaintechnologie in Nederland bevorderen, vanwege de mogelijkheden die het schept voor onderling  vertrouwen, welzijn, welvaart en veiligheid voor burgers, samenleving en bedrijven. Rob van Gijzel, ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition, zal ingaan op de succesfactoren van deze publiek-private samenwerking en de grote belangstelling van de internationale blockchain community voor de Nederlandse ontwikkelingen. Welke oplossingen zal DBC als eerste gaan bouwen?

Meer weten?

Dit is nog maar een greep uit het overweldigende aanbod van de Innovation Expo 2018. Benieuwd naar de rest? Lees alles over de verschillende sessies, het randprogramma en de exposanten op www.innovationexpo2018.nl.