Innovatie Spreekt: Johann van den Noort

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Johann van den Noort is kunstenaar en uitvinder. Gedreven door zijn fascinatie voor de zee ontwierp hij een zelf sluitende waterkering, die automatische omhoog komt als het water stijgt. Eerder won hij met zijn Twin-Wing Tsunami Barrier al de prestigieuze Edison Silver Award, waarmee tsunami’s te weren zijn voor zij de kust bereiken. ‘Innovaties kunnen de wereld redden,’ aldus Johann van den Noort. In de video legt hij uit hoe.

De onderste afbeelding verwijst door het Youtubefilmpje.

Benieuwd naar meer innovaties van Johann van den Noort? Kijk op www.noort-innovations.nl.