Dag van de Stad: 1500 bezoekers delen dag vol creativiteit en optimisme

Van virtual reality-brillen en een levensgroot Pacman-spel tot workshops over circulaire economie, aardgasvrije wijken, drones in de stad en de uitreiking van de Hein Roethofprijs. Op de Dag van de Stad op 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht was er voor ieder wat wils.

Onder de aanwezigen waren gevestigde bestuurders, maar ook jonge innovatoren, zoals de oprichters van de Ark van het Nieuwe Verbond. Zij wonnen eerder dit jaar de Post-Fossil City Contest. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht was trots en benadrukte nogmaals het belang van de stad: ‘Steden zijn dé plekken waar je wilt wonen, werken en studeren, waar je elkaar ontmoet en inspireert.’

Naast lezingen, workshops en interessante ontmoetingen, reikte kersvers minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie de Hein Roethofprijs uit. Deze prijs werd gewonnen door Heilige Boontjes, een initiatief van een sociaal werker en wijkagent uit Rotterdam om ontspoorde jongeren op het rechte pad te krijgen door ze op te leiden als barista. Het blijkt een zeer succesvol programma, waar logischerwijs veel lof voor was vanuit de jury.

Op de website van Agendastad lees je een uitgebreid verslag van deze dag, evenals op de website van Dag van de stad.