30 september Debat: Het verschil maken – Lessen uit de kringlooplandbouw over wetenschap met impact

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Ede

World Food Centre, Nieuwe Kazernelaan 2-D42, 6711 JC Ede.

De wetenschap staat op het punt om ingrijpend te veranderen. We hebben veel te verliezen, want de Nederlandse wetenschap en ons hoger onderwijs staan al lange tijd aan de mondiale top. In samenwerking met de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie en Innovatie (AWTI) en de Onderwijsraad organiseert het Rathenau Instituut een serie van drie publieke debatten over de toekomst van de wetenschap.

Hoe kan wetenschap het verschil maken en wat komt daarbij kijken? Hiervoor kijken we in het tweede debat van dit drieluik naar de rijke geschiedenis van de agrofood-sector. Nederland heeft zowel in de wetenschap als economisch gezien een mondiale toppositie ontwikkeld en staat nu voor de uitdaging met de ontwikkeling van de kringlooplandbouw. Kunnen we de impact die wetenschap had voor de ontwikkeling van onze voedselproductie, ook gebruiken in andere sectoren?

Met onder meer wetenschappers van universiteiten en hogescholen, boeren en kennisintensieve bedrijven, en innovatie-deskundigen. Martin Scholten van Wageningen University verzorgt een inleiding op het debat.

Aanmelden

Ga voor meer informatie naar de website van het Rathenau Instituut.

Meer informatie

Aanmelden kan via deze pagina.