Innovatie spreekt: Arita Baaijens

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Innovatie spreekt Anita Baaijens
©Ministerie I&W
Innovatie spreekt Arita Baaijens

Arita Baaijens (bioloog, ontdekkingsreizigster, schrijfster) verkent nieuwe scenario's voor de toekomst. Ze experimenteert met vernieuwende cartografie en ontwikkelt met behulp van kunstmatige intelligentie een taal waarmee mensen en niet-mensen elkaar kunnen verstaan. 'Welk wereldbeeld wil je als samenleving omarmen. Zo'n idee leidt tot ander handelen. Je zet als het ware een raam open en daardoor zijn dingen mogelijk die je voorheen niet eens zág.'

Bekijk het hele gesprek met Arita Baaijens.