Circulaire voorbeeldstad BlueCity bouwt aan een wereld zonder afval

In voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam is tegenwoordig BlueCity gevestigd. Een circulaire voorbeeldstad waarin startups en kleinschalige initiatieven samen bouwen aan een wereld zonder afval. 

Foto van poster BlueCity
©Ministerie IenW

De activiteiten in Blue City zijn gebaseerd op het principe van de ‘Blauwe, ciruclaire economie’: er wordt gewerkt met wat lokaal voor handen is, ze gaan uit van samenwerking in plaats van concurrentie en genereren verschillende inkomensstromen. Afval wordt gebruikt als nieuwe grondstof: de output van de ene is de input van de andere ondernemer.

Sabine Biesheuvel, algemeen directeur en één van de oprichters van Blue City, vertelt hóe Blue City bouwt aan een toekomst waarin afval niet meer bestaat