Innovatie spreekt Eline Hutter

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Foto: Eline Hutter

Eline Hutter is universitair docent aan de Universiteit van Utrecht. Ze onderzoekt mogelijkheden van gebruik van zonne-energie. 'Ik vind het spannend om in deze tijd te leven, het voelt als een dubbeltje op zijn kant. Kunnen we het tij nog keren? Wat ik wil doen is met behulp van zonlicht CO2 omzetten in brandstoffen. Dit is een ook een oproep aan de Nederlandse politiek, dat wij als Nederland hiermee een voorbeeldrol gaan innemen en durven voorop te gaan lopen.'

Bekijk hier Innovatie spreekt Eline Hutter.