Minicollege: Ingrid Ingrid Wakkee over startups, scale-ups en ondernemerschap

Ingrid Wakkee studeerde International Business Studies in Maastricht en promoveerde aan de Universiteit Twente op het onderwerp high tech global startups. Als lector Entrepreneurship aan de Hogeschool van Amsterdam begeeft ze zich op het raakvlak van wetenschap en bedrijfsleven. In dit minicollege deelt ze haar visie op wat startups zijn, welke rol ze spelen in het Nederlandse ondernemerslandschap én hoe de overheid startups kan helpen verder te groeien. ‘Met name waar het gaat om de transitie waar we nu in zitten: de economie moet duurzamer. Er is enorm veel innovatie nodig, dat zijn prijzige trajecten. Dan is het belangrijk dat ondernemers worden uitgedaagd om met nieuwe innovaties op de markt te komen.’

Bekijk hier het minicollege van Ingrid Wakkee

Portretfoto: Ingrid Wakkee