Ontmoet duurzame innovators op Springtij Forum

Van 26 t/m 28 september is op Terschelling Springtij Forum, een ontmoetingsplaats voor iedereen die zich inzet voor een duurzame toekomst van Nederland. Van visionairen tot studenten, financiers tot ontwerpers en ondernemers tot beleidsmakers. Dit jaar viert het duurzaamheidsevenement haar tienjarig jubileum met als thema ‘Morgen is al lang begonnen’.

In de wetenschap is er geen vraag meer over: menselijke activiteiten zijn er de oorzaak van dat de biodiversiteit en het klimaat onder grote druk staan. De organisatie van Springtij Forum voelt de morele plicht om dit proces om te buigen. Daarom nodigt Springtij iedereen die een verschil kan maken in de duurzame transitie uit om mee te denken over een groene toekomst voor de Nederlandse industrie.

Morgen is al lang begonnen

De jubileumeditie van Springtij Forum richt zich op de doorbraken die Nederland de komende vijf jaar nodig heeft. Dit gebeurt aan de hand van de negen belangrijkste kernopgaven: groene industrie, de gebouwde omgeving, natuur, ruimtelijke ordening op land en op zee, landbouw en voedsel, energie, mobiliteit en circulariteit.

Kruisbestuiving en inspiratie

Drie dagen lang staat Terschelling in het teken van een kruisbestuiving tussen kennis, cultuur en natuur. Laat je inspireren door groene denkers zoals Louise Vet (directeur Nederlands Instituut voor Ecologie), Donald Pols (directeur Milieudefensie), Maurits Groen (milieuactivist) en Stientje van Veldhoven (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat).

Prijsuitreikingen

Tijdens Springtij Forum worden daarnaast drie prominente prijzen uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving: de Wubbo Ockels Brandaris Oeuvreprijs voor mensen die moed, volharding en verbeeldingskracht tonen, de Wubbo Ockels Nova Zembla Prijs voor innovatieve jongeren en de Rabo Duurzame Innovatieprijs voor ondernemers die op een innovatieve manier meewerken aan een maatschappelijk vraagstuk en een betere wereld.

Meer weten?

Kijk op de website van Springtij Forum.