TransFuture Festival: Nieuwe energie uit Noord-Nederland

Op 12 juni is het energie-experticecentrum EnTranCe van de Hanzehogeschool Groningen voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture: het festival voor nieuwe energie. Bezoek lezingen, doe mee aan workshops en kom op de innovatiemarkt in contact met bedrijven en specialisten op het gebied van de energietransitie.

De komende jaren zal onze energievoorziening ingrijpend veranderen. Noord-Nederland wil koploper zijn in de energietransitie en komt op het TransFuture Festival samen om innovaties en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie te delen. Professionals, ondernemers, bedrijven, overheden, studenten en andere belangstellenden krijgen de kans om te netwerken en kennis uit te wisselen. Ook wordt het startsein gegeven voor de eerste rit van het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australië.

Aardgasvrije wijken en auto’s op zonne-energie

Bezoek tijdens het festival de lezing van Manon Janssen, boegbeeld van de Topsector Energie. Kom erachter hoe Innovatiecentrum BuildinG van de N33 de duurzaamste weg van Nederland wil maken. Ontdek hoe de gemeente Groningen bewoners en bedrijven in 2035 van het aardgas af wil krijgen. Bekijk de eerste Noord-Nederlandse zonneauto. Doe mee aan workshops gegeven door studenten van de minor Duurzame Organisaties. En ga op de innovatiemarkt in gesprek met bedrijven zoals Paddepoel Energiek, CirculairActief, H2planet Netherlands en Stercore.

EnTranCe

Het TransFuture Festival vindt plaats in experticecentrum EnTranCe (Energy Transition Center), de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen voor praktijkgericht onderzoek, onderwijs, bedrijvigheid en innovatie op het gebied van energietransitie. EnTranCe wil de overgang naar een schone en betaalbare energievoorziening versnellen door innovatieve ideeën uit te wisselen met bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen.

Meer weten

Houd de website van EnTranCe in de gaten.