Leer alles over innovatieve wateroplossingen tijdens de Nationale Watertechnologie Week

Is drinkwater nog wel zo veilig? Hoe ziet de watertechnologie van de toekomst eruit? En kunnen we steden blijven voorzien van voldoende drinkwater? Die vragen staan centraal tijdens de Nationale Watertechnologie Week, die van 19 tot en met 21 maart plaatsvindt op de Aqua Nederland Vakbeurs in de Evenementenhal in Gorinchem.

Sinds 2013 werkt branchevereniging ENVAQUA (Nederlandse vereniging van milieu- en watertechnologie) nauw samen met netwerkorganisaties Netherlands Water Partnership (NWP) en de Water Alliance om het watertechnologisch bedrijfsleven in Nederland te ondersteunen. Hierbij worden ze geholpen door TKI Watertechnology en de Topsector Water & Maritiem. Een gezamenlijke beursstand van de verschillende partners op de Aqua Nederland Vakbeurs, groeide in 2015 uit tot de eerste Nationale Watertechnologie Week (NWTW).

De NWTW vindt daarom ieder jaar plaats tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs, een belangrijk netwerkmoment voor alle professionals uit de Nederlandse waterbranche. Het programma van de NWTW bestaat uit korte interactieve lezingen en workshops.

Waterveiligheid, onderhoud en drinkwatervoorziening

Elk van de drie dagen van de NWTW heeft dit jaar een eigen thema. Dinsdag 19 maart staat in het teken van waterveiligheid. Welke oplossingen helpen de drinkwatersector om aan de zuiveringsnorm te voldoen? Klimaatverandering leidt tot meer wateroverlast én toenemende droogte. Hoe beïnvloedt dit de waterkwaliteit in Nederland en hoe kunnen we die verbeteren?

Woensdag 20 maart gaat over onderhoud van watertechnologie. Dankzij innovatieve oplossingen wordt onderhoud van bijvoorbeeld pompen, elektromotoren of waterleidingen steeds efficiënter. Wat zijn hierin de laatste ontwikkelingen en trends? En hoe kunnen daarmee kosten worden bespaard?

Op donderdag 21 maart gaan de workshops en lezingen over de stad als zelfstandig ecosysteem. Steden groeien steeds sneller en het is moeilijk om aan de groeiende vraag naar veilig en schoon drinkwater te blijven voldoen. Hoe kunnen we steden blijven voorzien van voldoende water? En welke uitdagingen komen we tegen op het gebied van wateropslag, waterhergebruik en het sluiten van waterkringlopen?

Meer weten?

Ga om het volledige programma te bekijken en om u vandaag nog aan te melden naar de website van de Nationale Watertechnologie Week.