Innovatie spreekt Jeroen van den Hoven

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Jeroen van den Hoven is hoogleraar Ethiek & Technologie aan de TU Delft, en wetenschappelijk directeur van Delft Design for Values Institute. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Designing in Ethics en Evil Online. Prof.dr. Van den Hoven in een mini college: 'De les is dat wij onszelf beperkingen moeten opleggen daar waar we makkelijk te ver zouden kunnen gaan omdat we nu zo machtig zijn geworden. Door hetzelfde verstand en technologie is het mogelijk geworden de aarde ultiem te exploiteren.'

Bekijk hier de video.