Innovatie spreekt Michel Peters

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Michel Peters is directeur van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Het NLR ontwikkelt nieuwe technologieën voor de lucht- en ruimtevaart. 'Het ultieme doel is de luchtvaart totaal emissievrij te maken. Dat gaat nog via evolutionaire stappen zoals lichtere vliegtuigen en nieuwe motoren die minder brandstof gebruiken. Revolutionaire stappen zijn bij voorbeeld de circular runways waarbij een vliegtuig in elke windrichting kan starten en landen.'

Meer weten over de circular runways waar Peters over vertelt? Kijk dit filmpje van de BBC.

De onderste afbeelding verwijst door naar de Innovatie spreekt op YouTube.