Waterinnovatie op de IE2018: Yousef Yousef en Allard Castelein

Tijdens de keynote sessies op de Innovation Expo bekeken we innovaties van alle mogelijke kanten. Van idee tot praktische uitwerking, tot aan opschaling en impact in de maatschappij. Sprekers Yousef Yousef en Allard Castelein houden zich beiden bezig met water-innovaties, maar op een compleet ander terrein. Hoe innoveren zij in de praktijk? Bekijk de hoogtepunten van hun lezingen op de IE2018 terug.

Hoe word je een geslaagde ondernemer? Succesvol innovator Yousef Yousef gaf er een korte masterclass over tijdens de Innovation Expo 2018. Yousef Yousef nam in 2011 het verlieslijdende bedrijf LG Sonic over. Hij besloot een volledig andere richting in te gaan met het bedrijf. In plaats van zich bezig te houden met het verkopen van producten, focuste hij zich op het aanbieden van water-technologische oplossingen aan klanten. Hij werkte aan de MC Buoy, een complete oplossing om water te monitoren en schoon te houden van algen, zonder dat daarvoor chemicaliën nodig zijn. Inmiddels worden de oplossingen van LG Sonic al in meer dan 52 landen wereldwijd gebruikt in natuurwater, maar ook in afvalwaterzuiveringsinstallaties en de industrie. Bekijk hier de hoogtepunten uit de keynote sessie met Yousef Yousef.

Allard Castelein, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam, liet op de IE2018 zien hoe samenwerking de Rotterdamse haven steeds slimmer, efficiënter en duurzamer maakt. De haven van Rotterdam heeft de ambitie de beste, slimste en duurzaamste te zijn. Daarbij is innoveren juist in de haven cruciaal om doelstellingen in energietransitie en digitalisering te behalen. Want, zoals Castelein zegt: als het havengebied niet succesvol is, bestaat er geen kans dat het land succesvol zal zijn. Bekijk hier de hoogtepunten uit de keynote sessie met Allard Castelein.