Inschrijving Nationale Iconen geopend!

De ontwikkeling van de kunstnier. De uitvinding van bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Stuk voor stuk baanbrekende innovaties waar Nederland trots op is. Heeft jouw innovatie de potentie om ook van deze klasse te worden? Meld je dan nu aan als Nationaal Icoon!

Mogelijkheden in binnen- en buitenland

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) kondigde de nieuwe zoektocht naar de Nationale Iconen al aan op de Innovation Expo. De uitverkoren projecten krijgen drie jaar lang een eigen aanspreekpunt met steun van het kabinet. Zo krijgen ze toegang tot een groot netwerk dat hen kan helpen nieuwe mogelijkheden in binnen- en buitenland te benutten. Daarnaast zet de overheid zich in om icoonprojecten zoveel mogelijk uit te lichten, via handelsmissies, -beurzen, agendering op de Europese agenda en PR.

Blue Energy

Bij de vorige editie in 2016 werd onder andere Blue Energy van REDstack bekroond tot Nationaal Icoon. REDstack ontwikkelde een innovatief membraan dat Blue Energy opwekt op plaatsen waar zout en zoet water elkaar raken. Deze techniek wordt al toegepast op de Afsluitdijk, maar kan wereldwijd gebruikt worden in rivieren die in zee uitstromen. Dit gaat CO2-uitstootvrij, en draagt zo bij aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Aanmelden?

Ook meedingen naar de titel Nationaal Icoon? Vul dan het aanmeldformulier in. Je kunt tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019 een Nationaal Icoon aanmelden.