Alles wat je moet weten over de #IE2018

Nog heel even en het is zover: de Innovation Expo 2018! Duizenden bezoekers en honderden exposanten komen samen om kennis uit te wisselen over alles dat met innovatie te maken heeft. Maar vooral ook om elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Met boeiende keynote sprekers, uitdagende sessies en in elk hoekje van het RDM-terrein wat nieuws te zien, belooft het een inspirerende dag te worden! Ben jij er klaar voor? We zetten het laatste belangrijke nieuws voor je op een rijtje.

Heb je de Netwerkapp al gedownload?

Met meer dan 4.000 deelnemers, 230 exposanten, en talloze inspirerende sessies en keynotes is er op de Innovation Expo genoeg te zien en doen. Om je te helpen tussen al die deelnemers en bezoekers de mensen te vinden die jou verder kunnen helpen, is er de Netwerkapp. Naast praktische informatie over de IE2018 krijg je in de app een overzicht van suggesties van voor jou interessante gesprekspartners, exposanten die je kunt ontmoeten en sessies die je niet mag missen. Én je kunt Quests – vragen – stellen in de app. Dat kan nu al: je hoeft niet te wachten tot 4 oktober om mensen te vinden die jou en je innovatieve idee verder kunnen helpen, of die jij juist hulp kunt bieden. Download de app nu, leg alvast contacten en haal álles uit de Innovation Expo 2018!

Mis hem niet! Download de Netwerkapp hier.

Live broadcast van opening keynote

Onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde zijn er 3 spraakmakende keynote-sessies op 4 oktober. Daarin bekijken we innovaties van alle mogelijke kanten. Van idee tot praktische uitwerking, tot aan de opschaling en impact in de maatschappij. Met bekende bewindspersonen en voorlopers op het gebied van innovatie, zoals Louise Fresco, Kajsa Ollongren, Peter Hinssen, Stientje van Veldhoven, Mona Keizer en Ahmed Aboutaleb.

De Innovation Expo gaat officieel van start na de opening keynote. Kajsa Ollongren belicht de ontwikkelingen waar we landelijk en wereldwijd voor staan en de oplossingen en kansen die Nederland biedt. Louise Fresco gaat in op hoe innovaties onze samenleving raken. En Peter Hinssen vertelt hoe hij denkt dat “the day after tomorrow” eruitziet. Dat wil je niet missen!

Kun je onverhoopt toch niet bij de opening keynote aanwezig zijn, omdat je een afspraak hebt met een investeerder, te diep in gesprek bent met een interessante exposant of op weg bent naar een van de uitdagende sessies? Niet getreurd! De opening keynote wordt live uitgezonden op twee schermen in de exposantenhallen in de onderzeebootloods.  

Meer informatie over de keynotes? Bekijk hier het hele programma.

Tweeten? Gebruik onze hashtags!

Wil je op 4 oktober aan je volgers laten weten dat jij je onderdompelt in de laatste ontwikkelingen op innovatiegebied? Wil je via social media op de hoogte blijven van alles wat er op de Innovation Expo gebeurt, ook als je er niet bij kunt zijn? Of wil je direct via Twitter contact maken met die inspirerende exposant die je zojuist ontmoet hebt? Gebruik onze hashtags #IE2018 voor alles omtrent de Expo, en #meetandmatch voor alle interessante ontmoetingen die je die dag hebt of zoekt!

Geen nieuws meer missen? Volg ons op Twitter en LinkedIn!

Gratis Spido naar RDM

Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, komen nu duizenden bezoekers samen op de IE2018. De RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum vormen – samen met de buitenruimte en het water – het expoterrein van IE2018. Alle activiteiten vinden op dit terrein plaats. Een prachtige locatie aan het water, maar hoe kom je er?

Op het RDM-terrein kom je het makkelijkst via het water. Speciaal voor bezoekers van de Innovation Expo vaart er de hele dag regelmatig een gratis boot van Spido naar de RDM. Opstappen kan aan de voet van de Erasmusbrug, bij Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam. De Spido gemist? Dan gaat er ook elk half uur een Waterbus vanaf de vlakbij gelegen Willemskade. Op de Waterbus reis je met je ov-chipkaart. Er zijn ook losse kaartjes aan boord te koop. Vanaf Rotterdam Centraal gaat er elke 5 minuten een metro naar Leuvehaven, vanaf daar is het 5 à 10 minuten lopen naar Willemsplein en Willemskade. Kom je met de auto, dan kun je deze parkeren in de Erasmusparkeergarage. De metrohalte en parkeergarage zijn allebei vlakbij de opstapplaats van Spido en de Waterbus. Reis je via Zuidplein? Dan kun je de RET Frequentbus 68 nemen om bij de RDM te komen.

Alle ov-informatie en vertrektijden zijn te vinden op de website van de Innovation Expo.

Nog even doorpraten na afloop?

Dat kan gewoon op het RDM-terrein! Ook nadat alle sessies zijn afgelopen en de beursvloer is gesloten, blijft de catering van de RDM open. Wil je nog wel verder netwerken, maar ook wat meer van Rotterdam zien? Geef je dan op voor de after drinks in het Venture café, dé plek in Rotterdam die startups, bedrijven, jong talent en investeerders met elkaar verbindt. Het Venture café is de officiële borrellocatie van de IE2018. In het café, vlak naast Rotterdam Centraal, kun je de dag afsluiten met een hapje en een drankje.

Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in het Venture café, dus meld je hier aan!