Breng jouw initiatief of bedrijf verder met Blitzscale2018!

Hoe kun je als exposant op de IE2018 jouw innovatie zo snel mogelijk opschalen? De jonge, talentvolle ondernemers van Dutchtainables geven tijdens de Innovation Expo drie Blitzscalesessies, waarin ze deelnemers van de Expo een platform bieden om innovatieve concepten razendsnel op te schalen en zo hun ideeën verder helpen.

Lisette de Heiden en Floor de Jager zijn vrijwilliger bij Dutchtainables: jonge, talentvolle mensen uit het bedrijfsleven die door hun CEO’s werden gevraagd mee te denken over hun visie voor Nederland. De Jager: “De Dutchtainables willen op vijf thema’s innovatie opschalen en aanjagen: water, voedsel energie, smart cities en gezondheid. Dat sluit precies aan bij de doelstellingen van de Innovation Expo, daarom willen we vanuit onze eigen stichting een bijdrage aan de Expo leveren.”

Blitzscale 2018

Dit doet Dutchtainables in de vorm van Blitzscale 2018. Deelnemers aan de Innovation Expo kunnen zich met hun innovatieve concept aanmelden. Uit de inzendingen worden drie teams gekozen die mee mogen doen aan een Blitzscalesessie. Op de Innovation Expo zullen De Heiden en De Jager de sessies begeleiden en meedenken met de deelnemers. De Jager: “In de sessies zetten we ambitieuze ondernemers samen met CEO’s met veel ervaring. In drie tot vier uur helpen we deelnemers zo goed mogelijk verder met hun initiatief.”

Unieke bijdragen van het Blitz-team

In een snelkookpansessie werken de deelnemers intensief samen met een Blitz-team, dat bestaat uit topondernemers, ervaren leden van Raden van Bestuur en young global leaders. Samen gaan ze op zoek naar datgene wat de innovatieve deelnemer onderscheidt van potentiële concurrenten en werken ze aan een stappenplan dat risico’s omarmt, en erop gericht is het bedrijf zo snel mogelijk op te schalen. Wil je meedoen? Schrijf je dan voor 17 september in voor Blitzscale 2018!

Tijdens deze sessie ga je volledig de diepte in. Bij je aanmelding geef je aan waarom jouw bedrijf moet blitzscalen, maar bijvoorbeeld ook welke obstakels je ziet om van jouw Dutch solution een internationaal succes te maken. Afhankelijk van het soort vragen dat deelnemers hebben, krijgt de inhoud van de sessie vorm. Ieder lid van het Blitz-team draagt iets uniek bij. De Jager: “Een CEO geeft bijvoorbeeld strategische hulp, waar een Rijkstrainee weer de verbindende schakel is met het overheidsinstrumentarium.” De Heiden: “Zo proberen we verschillende perspectieven te bieden. Onder druk bedenken we met elkaar oplossingen. De sessie is een unieke kans om elkaar snel verder te helpen en er ook daarna over na te blijven denken.”

Zorgvuldige research

Dutchtainables draagt niet alleen inhoudelijk iets bij, maar heeft ook een faciliterende rol. De Jager: “We zorgen voor videomateriaal, houden op de dag zelf korte interviews en proberen de deelnemers te prikkelen. Maar het huiswerk dat we vooraf doen is nog belangrijker.” Naar aanmeldingen wordt namelijk zorgvuldig research gedaan. Lisette houdt zich bijvoorbeeld al langer bezig met het thema hernieuwbare energie, en kan goed beoordelen of een initiatief geschikt is voor een Blitzscalesessie. Een voorkeur voor een bepaalde exposant is er niet. De Jager: “Ik hoop dat de deelnemers ideeën hebben waar iedereen enthousiast van wordt, en waar Nederland trots op kan zijn.”

Ben je exposant op de Innovation Expo en heb je een idee én een vraag waar je niet uitkomt? Denk je dat een snelkookpansessie jouw initiatief verder kan helpen? Je kunt je nog tot 17 september aanmelden voor één van de sessies tijdens de Innovation Expo. Dat kan hier.