Innovatie spreekt: Tine de Moor

In deze rubriek komen mensen aan het woord die een hart hebben voor innovatie. In korte portretvideo’s laten zij ons meekijken met hun wereldbeeld. Ondertussen vertellen ze over het belang van en hun passie voor innoveren. De video’s zijn er voor inspiratie, associatie en ter lering en vermaak. Troost, zo u wilt.

Tine de Moor is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Met de opkomst van burgercollectieven in de zorg- en energiesector is haar onderzoek naar instituties voor collectieve actie actueler dan ooit. Geschiedwetenschap moet ingezet worden als duider voor de samenleving, vindt De Moor. In april 2018 wijdde VPRO’s Tegenlicht een uitzending aan haar. 'Innovatie betekent voor mij creatiever en wijzer omgaan dan we tot nu toe gedaan hebben met dát wat er al is.'

Deze afbeelding verwijst door naar Youtube.