Bekendmaking 12 genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemen

Op 3 april werden de 12 genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap bekendgemaakt op de campus van Wageningen University & Research. Vorig jaar uitgeroepen tot meest groene en duurzame universiteit ter wereld.

De genomineerde bedrijven komen uit heel Nederland, uit heel afwisselende sectoren. Maar ze hebben een ding gemeen: elk bedrijf blinkt uit op het gebied van duurzaamheid en innovatie en maakt daarom kans op de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Omrin uit Leeuwarden, Koninklijke Auping B.V. uit Deventer, Koffiebranderij G. Peeze B.V. uit Arnhem, Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward, Eosta uit Waddinxveen, EcoChain Technologies B.V. uit Amsterdam, Hoeksche Hoeve B.V. uit ’s-Gravendeel, DSM-Niaga uit Geleen, Ter Laak Orchids uit Wateringen, De Verspillingsfabriek uit Veghel, ORTEC uit Zoetermeer en Mud Jeans International B.V. uit Almere zijn allemaal in de running om de Koning Willem I Plaquette te winnen.

De bekendmaking werd omlijst door verschillende inspirerende sprekers. Rens Buchwaldt, lid van raad van bestuur Wageningen University & Research, Anne-Marie Rakhorst, ondernemer en eigenaar van duurzaamheid.nl en Ruud Koornstra, Energiecommissaris van Nederland en lid van de Programmaraad van de Innovation Expo benadrukten de kracht en de toekomst van duurzaam ondernemerschap.

European Business Awards for the Environment

De 12 genomineerden ontvangen ook een exclusieve uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen naar de Koning Willem I Plaquette, maar ook op de prestigieuze European Business Awards for the Environment. Deze internationale prijs wordt in oktober 2018 uitgereikt door de Europese Unie, als beloning voor ondernemingen die goed ondernemerschap combineren met eerbied voor het klimaat. De afgelopen twee edities zijn gewonnen door Nederlandse bedrijven: tapijttegelproducent Interface en telefoonbedrijf Fairphone gingen eerder met de prijs naar huis.

Op maandag 28 mei zal in Nijmegen, de Green Capital van 2018, bekend worden gemaakt welk bedrijf de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap in ontvangst mag nemen.

Meer informatie over de Koning Willem I Prijs: www.kw1prijs.nl.