Exposantenmeeting Innovation Expo 9 maart: nieuwe ontmoetingen

Op 9 maart 2018 kwamen exposanten, innovators en andere geïnteresseerden bijeen op het RDM-terrein in Rotterdam voor een ochtend vol inspiratie over de Innovation Expo 2018. Exposanten kregen informatie over de Expo en namen een kijkje nemen op de indrukwekkende locatie. De IE2018 moet volgens projectleider Helmy van Erp, ‘een geordende chaos worden van ontmoetingen en kruisbestuiving’. Vier exposanten vertelden ons wat zij laten zien op de Expo. Bekijk onderaan dit bericht de video.

Nieuwe ontmoetingen via actieve matchmaking

In een living lab waar 5.000 binnen- en buitenlandse bezoekers samenkomen tonen meer dan 100 exposanten hun resultaat van de Nederlandse korte lijnen. Met veel exposure voor de Dutch solutions. Volgens van Erp is de Innovation Expo pas echt een succes als er aantoonbaar nieuwe ontmoetingen tot stand zijn gekomen. ‘Op 4 oktober maar ook daarvoor en daarna’. Daarom biedt  deze editie naast de expo ook een congresdeel waar ontmoetingen tussen diverse netwerken en het versnellen van innovaties centraal staat. En er komt een netwerkapp die actief matchen mogelijk maakt tussen  bezoekers, exposanten en een internationaal RVO netwerk van 64 landen. Deze komt  na registratie als bezoeker beschikbaar. Registratie is mogelijk vanaf mei op de Innovation Expo website.

Divers publiek op de Innovation Expo

De IE2018 trekt een divers publiek. Van Erp: ‘Iedereen die bezig is met innovaties, kennis en ontwikkeling en beleid. Van starters tot grote bedrijven, van Hogescholen tot universiteiten, van gemeenten tot Europese beleidsmakers.’ Verder wordt een aantal inkomende innovatiemissies van diverse landen verwacht.

Innovaties voor het leven van alledag

Deze editie van de Innovation Expo is de eerste met een Programmaraad van invloedrijke Nederlandse vernieuwers. Zoals Paul Hekkert, hoogleraar van de TU Delft. Hij is lid van het topteam Creatieve Industrie. Op de exposantenmeeting roept hij op om: ‘niet alleen prachtige innovaties te laten zien. Maar ook en vooral om  de bezoekers te laten ervaren wat gaan  de innovaties betekenen in het leven van mensen van alledag.’ Op 19 april vindt een tweede bijeenkomst plaats, waar exposanten elkaar ontmoeten.

De onderste afbeelding linkt door naar Youtube.