Mobiele dijken: de oplossing voor de overstromingen

Met de klimaatveranderingen in zicht zullen overstromingen steeds vaker voorkomen. Initiatieven zoals mobiele dijken zijn daarom essentieel om voor een effectieve bescherming te kunnen zorgen. Met hun innovatie zorgen Mobiele Dijken voor een tijdelijke waterkering zodat ze Nederland beschermen tegen hoog water. Op de Innovation Expo van 2016 presenteerden zij hun innovatie voor het eerst aan de wereld. Sindsdien hebben ze hun innovatie meerdere malen in de praktijk mogen testen. Met als kopstuk een project voor Rijkswaterstaat, waar zij met hun innovatie voor een stabiel waterpeil  hebben gezorgd in de Maas. Bekijk de video door op de onderste afbeelding te klikken.

De onderste afbeelding verwijst door naar Youtube.

Meer lezen over deze innovatie? Bekijk de website van Mobiele Dijken.