Sunfloat: drijvende zonnepanelen

Op de Innovation Expo 2016 demonstreerde Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) met Tempress, Sunfloat en Havenbedrijf Rotterdam drijvende zonnepanelen. Panelen die voor meer stroomopbrengst zorgen door tweezijdig werkende panelen en de mogelijkheden om in Nederland zonne-energie op te wekken aanzienlijk vergroten. Kortom, een innovatie die een grote rol kan gaan spelen in de energietransitie. Het consortium ‘Zon op water’ testte de zonnepanelen en op de Nationale Klimaattop in 2016 ondertekenden Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam een intentieovereenkomst om een grootschalig drijvend zonneveld te laten ontwikkelen. Een voorbeeld van een baanbrekende innovatie die tot stand kwam in samenwerking tussen verschillende partijen en experts. Bekijk de video door op de onderste afbeelding te klikken. 

Deze afbeelding verwijst door naar Youtube

Meer lezen over deze innovatie? Lees ook terug op onze site: ‘Energie op water in een stroomversnelling’. Of bekijk de website van Sunfloat.