Meer plantaardig voedsel in Nederland: hoe dan?

Jeroen Willemsen heeft grote plannen. De oprichter van Ojah bv, een producent van een nieuwe generatie vleesvervangers, probeert Nederlanders steeds meer plantaardige eiwitten te laten eten. Eenvoudig is dat zeker niet, maar Willemsen lijkt erg succesvol te worden.

Dat is mede te danken aan het kennisprogramma DuurzaamDuur, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvankelijke insteek van Willemsen kon zo uitgroeien tot een groter geheel: de Green Protein Alliance. Hierdoor komt zijn uiteindelijke doel (een gezondere balans van minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in ons eten) heel dichtbij.

De Green Protein Alliance is een publiek-privaat samenwerkingsverband, waarin grote retailers als AH en Jumbo samenwerken met het ministerie van Economische Zaken en partners als het Voedingscentrum. Met als gezamenlijke doel het oorspronkelijke plan van Willemsen verder te brengen.

Lees meer over de Green Protein Alliance op de website van Ondernemersbelang