Versnellingssessies tijdens Making Waves helpen innovatoren

Wat mis je en wat heb je nodig om je innovatie verder te brengen? Making Waves organiseert tijdens een uniek evenement op de Afsluitdijk versnellingssessies, waar aan meer dan 30 innovatoren deze vragen gesteld worden en partijen bijeengebracht worden. Zo kunnen innovatoren uit de ‘valley of death’ komen en hun innovatie écht verder brengen.

Making Waves is een internationaal evenement, dat op 7 september van dit jaar plaatsvindt op de Afsluitdijk. Op dit evenement krijgen innovaties die bijdragen aan meerdere global challenges (‘cross-overs’) een podium. Al deze innovaties zijn door partners van het evenement voorgedragen. 17 van hen zijn geselecteerd om hun innovatie te pitchen op het podium, waarbij degene met de beste pitch Nederland Europees mag gaan vertegenwoordigen tijdens Ideas From Europe in Estland. Tevens zal Making Waves een vervolg krijgen tijdens de Innovation Expo 2018.

Connecting people

Naast deze pitches vinden er versnellingssessies plaats. Tijdens deze sessies wordt geprobeerd om de innovaties écht verder te helpen. Veel innovaties hebben een goede start, maar komen op een bepaald moment in de zogeheten ‘valley of death’, waar ze eerst uit moeten komen om verder te komen. Dit kan door ze kennis en een netwerk te bieden. Er is geen pasklaar antwoord voor iedere innovatie, maar door verschillende partijen bijeen te brengen, kunnen er mogelijk verbanden gelegd worden tussen sectoren. De organisatie hoopt op die manier dat er geleerde lessen ontstaan die niet alleen de aanwezige innovatoren verder brengen, maar ook breed toepasbaar zijn.

Global challenges

Het idee van Making Waves is dat je door te innoveren en samen te werken grote maatschappelijke vraagstukken op kunt lossen. Je kunt er iets aan doen. Niet voor niets is voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan aanwezig om de keynote speech te geven. Innovaties kunnen zo positief doorwerken voor vrede en veiligheid. Als je ervoor kunt zorgen dat je aan je land kunt bouwen en het waterbestendig kunt maken, is dat een eerste stap bij het oplossen van wereldproblemen als tekorten aan water en voeding. De Nederlandse ingenieursmentaliteit staat bij dit event voorop.

Making Waves is de stepping stone waar extra aandacht is voor innovaties die verder geholpen worden. De winnaar van de pitchwedstrijd van Making Waves gaat door naar de halve finale, tijdens het Ideas from Europe-evenement in Talinn in november van dit jaar. De finale vindt plaats in Nederland in maart 2018. Later dat jaar volgt de Innovation Expo 2018, met als titel Global Challenges, Dutch solutions, waar ook het verder brengen van innovaties centraal staat. Zowel Making Waves als Ideas from Europe dienen ter inspiratie voor de Innovation Expo 2018. Eventuele geleerde lessen kunnen daar al toegepast worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en om je op te geven op de website van Making Waves of Ideas from Europe. Eerder schreven we al meer over de Innovation Expo 2018. Houd onze website in de gaten voor updates over de Innovation Expo 2018.