Nieuwe proeftuin voor zelfrijdend vervoer in Delft

‘We zijn in Nederland sterk in innovatie en in het bedenken van slimme verkeersoplossingen’, aldus minister Schultz van Haegen. Dat bleek ook vorige week weer, toen zij in The Green Village van TU Delft een onderzoekscentrum en praktijklab voor de zelfrijdende auto opende. Zij gaan samenwerken met metropoolregio Rotterdam-Den Haag om nieuwe technieken en concepten in het openbaar te testen.

De tests gaan eerst alleen in het onderzoekscentrum plaatsvinden, maar het is belangrijk dat nieuwe concepten daarna ook in de praktijk getest kunnen worden. Het samenwerkingsverband Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zorgt voor experimenteerruimte, waar innovaties kunnen worden getest die in het onderzoekslab zijn uitgedacht. 

Nederland testland

Naast de samenwerking met MRDH wordt ook actief aansluiting gezocht met andere proeftuinen en –projecten, zoals Smart City Dordrecht en de hogeronderwijsinstelling NHTV in Breda. ‘Dit biedt kansen voor alle betrokken partijen en zet Nederland op de kaart als ideaal testland voor mobiliteitsoplossingen van de toekomst’, vindt minister Schultz.

Bron: Rijksoverheid.nl