Afval bestaat niet bij Blue City

Werken met wat lokaal voor handen is, uitgaan van samenwerking in plaats van concurrentie en het genereren van verschillende inkomensstromen, allemaal precies zoals de natuur werkt. BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Op maandag 17 april organiseerde BlueCity een Tegenlicht Meet Up.

BlueCity

Afval is een waardevolle bouwsteen in BlueCity. De output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren zij samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie. Op zondag 2 april stond VPRO Tegenlicht in het teken van Groene Dromen. Daarin was een hoofdrol weggelegd voor ondernemers in BlueCity. Ook kwam Gunter Pauli uitgebreid aan het woord. Zijn boek The Blue Economy is de basis van de filosofie achter BlueCity.

Tegenlicht Meet Up

De aflevering Tegenlicht Groene Dromen kun je hier terugkijken. Afgelopen maandag vond de Tegenlicht Meet Up plaats in BlueCity. Via deze livesteam is deze Meet Up terug te kijken.