28 oktober Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

Op 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag georganiseerd in de Nederlandse ambassade te Brussel. Het evenement beoogt de triple helix stakeholders aan beide zijden van de grens samen te brengen rond de geselecteerde thema’s Life Sciences & Health (LSH), Artificiële Intelligentie (AI), Industrie 4.0 & Digitalisering, en CO2-reductie.

Het evenement is een organisatie van de Nederlandse ambassade in België, de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Nederland, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid.

Nederland en Vlaanderen staan voor grote economische en sociale uitdagingen op vlak van onder meer klimaat, zorg en digitalisering. Wetenschap en technologie kunnen bij uitstek bijdragen aan oplossingen voor deze uitdagingen en daarom is een sterke inzet op onderzoek en innovatie belangrijk. Nederland en Vlaanderen kunnen elkaar daarbij wederzijds versterken.

Meer informatie over Wetenschaps- en Innovatiedag volgt spoedig!