Mariana Mazzucato eerste keynote spreker IE 2021

De eerste spreker van de InnovatieExpo 2021 is bekend! professor Mariana Mazzucato verzorgt op 8 april één van de keynote lezingen. Mazzucato is gespecialiseerd in de rol van de overheid als innovator op de vrije markt. In boeken als De Waarde van Alles en De Ondernemende Staat laat zij zien waar ons huidige marktsysteem tekortschiet, en hoe het verbeterd kan worden. Deze maand komt haar nieuwe boek Mission Economy: A Moonshot Guide to Changing Capitalism uit. 

Portretfoto Mariana Mazzucato
Beeld: ©K. Balogh

Mazzucato is een van de meest invloedrijke economen ter wereld. Als hoogleraar Economics of Innovation & Public Value aan het University College London (UCL) en oprichter en directeur van het UCL Institute for Innovation and Public Purpose (IIPP) houdt zij zich al ruime tijd bezig met het innovatieve vermogen van de overheid. Mazzucato toont overtuigend aan dat de overheid niet alleen altijd heeft bijgedragen aan belangrijke technische innovaties, maar ook broodnodig is om de vrije markt richting te geven. 

Kun je niet wachten tot 8 april en wil je alvast wat meer weten over Mazzucato’s ideeën? Kijk dan alvast haar TED Talk van afgelopen jaar, waarin ze beargumenteert dat winstgevend niet hetzelfde betekent als waardevol. Haar nieuwste boek Mission Economy draait dan ook om welke rol overheden moeten innemen om de huidige wereldproblematiek te lijf te gaan. Zij moeten bepalen waar de prioriteiten liggen, en weer hun rol innemen als initiator van technische innovaties. Een perfecte match dus voor de InnovatieExpo 2021.