InnovatieExpo

Nederland is één van de meest innovatieve landen ter wereld. Op de InnovatieExpo 2021 zag je welke innovaties wij in ons land allemaal in huis hebben. En hoe we die kunnen laten werken. Bedenkers, uitvoerders en beleidsmakers kwamen elkaar op de InnovatieExpo 2021 op 8 april 2021 allemaal tegen!

Bouw mee aan de vernieuwing!

Samen werken we aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van energie, circulaire economie, water, voedsel, bouw en mobiliteit. Daar hebben we jouw ideeën bij nodig: zowel nieuwe wetenschappelijke inzichten als praktische marktgerichte oplossingen in ontwerp en gebruik. Om te zorgen dat onze economie zich ontwikkelt en ons land leefbaar blijft, moeten we nú onze innovaties grootschalig inzetten.

Drie opgaven

Tijdens de editie van 2021 focusten we ons op drie maatschappelijke opgaven:

  1. Energietransitie
    Energie is key en de energievoorziening wordt klimaatneutraal, terwijl de vraag naar energie in Nederland alleen maar toeneemt. Hoe kunnen we dit proces versnellen? Hoe wekken we energie op, hoe slaan we het op en hoe verplaatsen we het in de toekomst? Waar zie jij de kansen?
  2. Verstedelijking en mobiliteit
    Meer mensen, meer huizen, grotere mobiliteit, drukkere steden en meer uitdagingen rond waterbeheer. Welke oplossing heb jij om steden vitaal te houden of bij te dragen aan de bouwopgaven? En hoe zorgen we ervoor dat regio’s en steden klimaatrobuust blijven?

  3. Circulaire economie
    Nog lang niet alles is circulair. We moeten tempo maken, want Nederland wil vanaf 2050 volledig draaien op herbruikbare grondstoffen. Help jij mee om circulaire economie te laten draaien? Wat doe jij en wat heb je daarvoor nodig?

Terugkijken

Benieuwd naar wat er allemaal besproken is tijdens de InnovatieExpo 2021? Kijk dan nu alles terug op YouTube! Klik hier.

Vorige edities

Sinds 2005 wordt tweejaarlijks de Innovatie-estafette gehouden. De focus en thema's zijn iedere estafette verschillend. Wat onveranderd blijft, is de rode lijn: de doorwerking van doorbraakinnovaties, convenanten, Green Deals en andere afspraken tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Op deze pagina vindt u informatie over de voorgaande edities van de InnovationExpo.

Vorige edities InnovatieExpo

Onderstaande tijdlijn geeft een overzicht van de vorige edities van de InnovatieExpo. Klik op het jaartal voor meer informatie, de exposanten, foto's en andere dingen.